Wie ben ik?

°1976- sensitief - enthousiast- authentiek- empathisch- bijleren - flexibel - humor - mama - jongste telg van 4 - partner - sauna - muziek in de oren - levensgenieter - lekker eten en drinken - katten - hobbyfotografie - series (binge) watchen op Netflix- koffie - rommelmarkten

 • In 1976 ben ik geboren met blijkbaar een zéééér warme zomer. Nu nog hou ik enorm van warmte en echtheid. 

 • Naast (loopbaan - life - hsp) -coach en psychotherapeut in opleiding, ben ik een heeeeel trotse mama van 2 ge-wel-dige humoristische tienerdochters. Zij geven dagelijks de nodige kleur aan mijn leven. They rock!!

 • Zelfzorg en doseren zijn voor mij onmisbaar geworden, zowel in mijn werk als sensitieve loopbaancoach, als daarbuiten. Ik nam zelf een loopbaancoach onder de arm en bracht in kaart wat mijn waarden, kwaliteiten en competenties zijn. Mijn loopbaancoach gaf me dat duwtje in de rug, wat ik nodig had,  en ik besloot te kiezen voor mezelf en zelfstandige loopbaancoach te worden. Ik durfde te springen en heb het me nog geen moment beklaagd. Soms hebben we iemand nodig om te bevestigen wat we al lang wisten en ons te stimuleren aan de zijlijn. Zo blij dat ik zelf mijn echte keuzes durfde te maken.

 • Dat is waarom ik zo blij word van mijn ervaringen, tips en te kunnen doorgeven aan mijn mensen in mijn coachingtraject. Ik krijg oprecht energie te zien dat mensen weer voor zichzelf kiezen, te zien dat men weer energie krijgt van zijn/haar keuzes. 

 • Ik heb geleerd mijn hoogsensitiviteit en herstel van burn out als kracht te zien en geef dan ook graag mijn tips en ervaringen hieromtrent door aan jou tijdens een coachingstraject. 

OPLEIDING EN ERVARING

 • In 1998 behaalde ik een bachelor maatschappelijk werk

 • 2019:  certificaat professionele loopbaancoach.

 • 2019: start van de 4 jarige therapie opleiding bij de educatieve academie (integratieve therapie, interactionele vormgeving).

 • trainingen en workshops rond hsp: zo onder andere de training 'hoogsensitief & happy' bij Enya Hooybergs en streyma

 • 2001: jaaropleiding individuele begeleiding vanuit systeemdenken

 • verschillende workshops en korte trainingen rond communicatie, assertiviteit en jobcoachingstechnieken

 • Ik heb meer dan 18 jaar ervaring als begeleider in verschillende domeinen van de sociale sector zoals: jobcoach, NT2 docent en cursistenbegeleider, loopbaanbegeleider, trajectbegeleider CAW,..

EEN HSP - VERHAALTJE

Een kanarie in de koolmijn....

Toen ik 12 jaar geleden ontdekte dat ik hoogsensitief ben, vielen er vele puzzelstukjes in mekaar. Ik las in een tijdschrift een artikel over HSP'ers (hoogsensitieve personen) en interviews met hoogsensitieve mensen. 'Hé, dat artikel gaat over mij, en men heeft mij niet eens gebeld', dacht ik. -:)

Wat een feest van herkenning... er viel al een kleine last van mijn schouders.

Het verklaarde waarom ik vaak uitgeput thuiskwam na een vergadering waarin iedereen door elkaar praatte; waarom ik plots huilbuien kreeg, waarom ik sfeer en spanning zo goed aanvoelde (en overnam), waarom ik de gevoelens van anderen onbewust overnam en details in lichaamstaal zag, eerder dan anderen aanvoelde dat er iets niet in de haak zat,... zoals een kanarie in de koolmijn dus!

Ik kon door overprikkeling plots veranderen van de lieve & verdraagzame Katrien in GODZILLA....

Deze hoogsensitieve karaktertrek was vooral nog een last en mijn job(s) putten mij uit. Ik was van plan er mijn kracht en sterkte van te maken!

Ik las boeken, volgde workshops, praatte met gelijkgezinden over het thema. Mijn nieuwe inzichten probeerde ik toe te passen en te oefenen in de praktijk, zowel privé als op het werk, met veel vallen en nog meer opstaan.


Oef, ik ben dan toch niet gek (of een beetje misschien).

IMG_9580_edited_edited.jpg